Douglas grenen, eenmalig gebruikt, een uitkomst voor velen met weinig € te besteden
bestellen

Douglas hout

Douglas hout is een naaldhoutsoort afkomstig uit Noord-west Europa die van nature een hoge duurzaamheid en sterkte heeft. Door deze gunstige eigenschappen is het zeer breed toepasbaar.

Het is een houtsoort die nog niet de bekendheid heeft van Eiken, Beuken of Vuren. Toch zullen een hoop mensen, ook in Nederland, al vaak langs een Douglasspar zijn gelopen. Als je eenmaal de boom herkent is deze op een groot aantal plekken te spotten. De afgelopen jaren is de bekendheid van Douglas hout en daarmee het gebruik van deze houtsoort flink toegenomen.

bestellen

Natuurlijk hoge duurzaamheid.
Douglas heeft onbehandeld van nature een hoge duurzaamheid. Door de van nature hoge duurzaamheid is Douglas een milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd Vuren wat veelal schadelijke stoffen bevat om een verhoogde duurzaamheid te bereiken. Daarbij is het esthetisch gezien gewoon mooier dan geïmpregneerd hout.

Toenemende beschikbaarheid.
In grote bosgebieden van West Europa(in het bijzonder Frankrijk en Duitsland) is de Douglasspar de afgelopen decennia in grote hoeveelheden aangeplant. Dit heeft tot gevolg gehad dat alleen al in Frankrijk er jaarlijks 1 miljoen kuub Douglas aangroeit. Binnen 10 jaar zal er jaarlijks 2 miljoen kuub aangroeien.

In Nederland heeft Staatsbosbeheer al jaren als doel om het gebruik van inlands hout te doen toenemen. Douglas zal daar in de toekomst voor een steeds groter gedeelte aan bijdragen.

Het grenen hout van Basko komt uit Amerika is reeds "uitgewerkt" en is eenmalig gebruikt, u bent dus extra duurzaam omdat u het hergebruikt. 

Grenen palen

Douglas grenen palen ongekend veel mogelijkheden. Schutting, overkapping, stapelbed, aanbouw, plafond, kippenhok, vul maar aan...

Afmetingen 9x9 -240 lang

Meer lezen

Grenen balken

Douglas grenen balken voor de net iets zwaardere constructies.
Kunnen eenvoudig verlengd worden met b.v. een Z verbinding

Afmetingen 14 x 9 en 240 lang

Meer lezen

Grenen planken

Douglas grenen planken, unieke planken voor het maken van tafels, trappen, laat je creatieve brein het werk doen.

Afmetingen lengtes van 3-5 mtr

Meer lezen